Beaumont-Hamel begraafplaatsen

Op de Beaumont-Hamel site bevinden zich ook drie begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission. Dit zijn Hawthorn Ridge Cemetery No.2, Y Ravine Cemetery en de massabegraafplaats Hunter's Cemetery.

Ingang Hawthorn Ridge Cemetery No. 2.

Foto Sjef Dirks.

Hawthorn Ridge Cemetery No.2 is een Britse militaire begraafplaats. Ze heeft een rechthoekig grondplan met een oppervlakte van 1.019 m2 en wordt begrensd door een natuurstenen muur. Aan de westelijke muur is een verhoogd platform waarop het Cross of Sacrifice staat.

Hawthorn Ridge Cemetery No. 2.

Foto Sjef Dirks.

Het ligt in het niemandsland van juli 1916. Er worden 190 Britten en 24 Newfoundlanders (Canada) herdacht. Daarvan zijn er 65 niet geïdentificeerd. De meerderheid sneuvelde hier op 1 juli 1916.

Ingang Hunters Cemetary.

Foto Sjef Dirks.

Hunter's Cemetery is een Britse militaire begraafplaats en werd genoemd naar een aalmoezenier die diende bij het Black Watch Regiment.

Hunters Cemetary.

Foto Sjef Dirks.

Beaumont-Hamel werd op 13 november 1916 ingenomen door de 51st (Highland) en 63rd (Royal Naval) divisies. De begraafplaats is eigenlijk een massagraf dat is ingericht in een grote bomkrater waarin 46 soldaten van de 51st Division omkwamen en bedolven raakten. Onder hen konden er 5 niet geïdentificeerd worden.

Y Ravine Cemetery.

Foto Sjef Dirks.

Y Ravine Cemetery is een Britse militaire begraafplaats. Ze ligt 900 meter ten zuidwesten van Beaumont op de herdenkingssite Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial. Ze heeft een oppervlakte van 1.166 m2; en is omgeven door een natuurstenen muur.

Y Ravine Cemetery.

Foto Sjef Dirks.

De begraafplaats heeft een rechthoekige vorm met aan de oostelijke zijde een verbreding waarin het Cross of Sacrifice staat opgesteld.

Y Ravine Cemetery.

Foto Sjef Dirks.

Er liggen 428 doden begraven. Onder hen konden er 61 niet geïdentificeerd worden.