Dochy farm new British cemetery

De plaats was tijdens de oorlog lange tijd Duits gebied. Vlakbij lag een boerderij die door de Duitsers tot een versterking werd uitgebouwd en door de Britten "Dochy farm" werd genoemd. Op 4 oktober 1917 slaagde de 4th New Zealand Brigade er in deze boerderij te veroveren bij de gevechten om Broodseinde.

Dochy farm new British cemetary.

Foto Sjef Dirks.

De begraafplaats Dochy farm new British cemetery ligt in de Belgische gemeente Langemark-Poelkapelle en werd pas na de oorlog aangelegd door de concentratie van geïsoleerde graven verspreid over de slagvelden rond Boezinge, Sint-Juliaan, Frezenberg en Passendale.

Dochy farm new British cemetary.

Foto Sjef Dirks.

De begraafplaats werd ontworpen door Reginald Blomfield en heeft een rechthoekig grondplan met twee afgeschuinde hoeken, met een oppervlakte van ongeveer 4.525 m2. Er worden 1.439 doden herdacht, waarvan 958 niet geïdentificeerd konden worden.
Voor 1 Brit en 1 Australiër werden Special Memorials opgericht omdat hun graven niet meer gevonden werden en men aanneemt dat ze onder een naamloos graf liggen.

Dochy farm new British cemetary.

Foto Sjef Dirks.

De Stone of Remembrance staat centraal vooraan aan de straatkant, het Cross of Sacrifice centraal achteraan. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.